ZAPISNIK

10.  redne seje sveta KS Leskovec pri Krškem,
ki je bila v petek, 5.8.2011 ob 20.00 uri v prostorih KS Leskovec.


Predlagani dnevni red:


1. Sprejetje sklepa o potrditvi zapisnika 9. redne seje Sveta KS
2. Finančni načrt 2012
3. Ureditveni načrt Gmajna
4. Vloga društva izgnancev za spremembo namena 
5. Pobude in predlogi
6. Razno


Prisotni so bili pred. Bojan Mežič, Alojz Kerin (se je pridružil pri 2. točki), Iztok Arh, Jožica Bogovič, Ivan Kranjčevič, Stanislava Pavkovič, Jože Mežič, Borut Arh ter strokovna sodelavka Monika Žokalj.


Odsotnost so opravičili Mirjana Marinčič, Jože Olovec in Andrej Salmič.


Po ugotovljeni sklepčnosti in sprejetem dnevnem redu je predsednik začel z vodenjem seje.


Ad 1.

Predsedujoči je svetnike pozval k oddaji pripomb in predlogov na zapisnik 9. redne seje.


Svetniki na zapisnik niso imeni pripomb, zato je predsednik predlagal:


Sklep 1/1
Zapisnik 9. redne seje se sprejme v predlagani obliki.


Sklep je bil sprejet.
7 glasov ZA.


Ad 2.

S strani občine Krško smo bili pozvani, da v mesecu avgustu pripravimo finančni načrt za leto 2012. Osnutek le-tega so svetniki prejeli skupaj z obrazložitvijo po pošti.


Ker smo pri pripravi FN upoštevali negodovanja nekaterih svetnikov o negospodarni razdelitvi sredstev, se je predsednik odločil in oba podpredsednika prosil, da pripravita osnutek FN za leto 2012.


Ga. Marinčič pove, da za pripravo FN ni kompetentna, vendar je vseeno posredovala nekaj predlogov.


Finančni načrt je sestavljen po navodilih in napotkih občine Krško.


Po obrazložitvi osnutka FN 2012 je predsednik predlagal:


Sklep 2/1
Finančni načrt za leto 2012 se sprejme v predlagani obliki.


Sklep je bil sprejet.
8 glasov ZA.


Ad 3.


Na prejšnji redni seji smo na podlagi prejete dokumentacije glede ureditvenega načrta Gmajna sprejeli sklep, da v primeru Veličevič podajamo soglasje k legalizaciji objekta, v kolikor bo uporabljeno za stanovanjske namene, Olovčeve pa smo pozvali, da pripravijo - dopolnijo idejno zasnovo iz katere bo razvidno, kako bo parcela izgledala po novi parcelaciji in legalizaciji. Po trditvah g. in ge. Olovec gre za legalizacijo že zgrajenih objektov, nikakor pa ne za dodatno gradnjo na omenjeni parceli. 


S strani ge. Mirice Olovec, smo prejeli idejno rešitev, ki pa ni v skladu s trditvami, ki so bile podane na obravnavi na 9. redni seji. Takrat so nas prosili za soglasje glede legalizacije obstoječih objektov, v novi idejni zasnovi pa je predvidena novogradnja, zato se svetniki strinjajo, da se v odločitev vključijo sosedje na tem območju, ki bodo lahko podali pripombe in soglasnost z novogradnjo v njihovi neposredni bližini. Območje Gmajne spada med stanovanjsko naselje, g. in ga. Olovec pa opravljata obrtno dejavnost, ki je za to območje moteča glede na pripombe, ki so jih podali stanovalci, ki stanujejo v okolici, zato je smiselno, da se vključi tudi njih.


Po razpravi je predsednik predlagal:


Sklep 3/1
Na podlagi nove idejne zasnove Svet KS Leskovec pri Krškem ne podaja pozitivnega mnenja idejni rešitvi. Predlaga sklic okoliških sosedov, pozove pa se tudi občinsko službo, ki je odgovorna za prostorsko planiranje, da poda svoje mnenje. 


Sklep je bil sprejet.
7 glasov ZA, 1 glas PROTI.


V drugem delu te točke dnevnega reda, smo obravnavali strokovno podlago, ki smo jo prejeli iz strani GPI d.o.o., Novo mesto in se nanaša za stanovanjsko gradnjo na Gmajni, katere investitor je JOB center d.o.o.


Gre za strokovno podlago za izgradnjo več enostanovanjskih hiš na območju Gmajne, ki potekajo ob Grebenčevi cesti. Dostop do območja je možen iz Grebenčeve ceste in iz Ulice Anke Salmičeve, kjer je del zemljišča v privatni lasti.


Svetniki se strinjajo, da se dodatno ne bi obremenjeval dovoz iz Ulice Anke Salmič in da bi se le-ta uredil z druge strani, kajti problem uvoza iz ulice A. Salmičeve je zaradi preglednosti, dostopa komunalnih vozil, dostopa intervencijskih vozil, zimsko pluženje ipd.  Prav tako pa so predlagali tudi sprotno poimenovanje novonastalih ulic že pred izdajo gradbenega dovoljenja, da ne bi kasneje prišlo do zapletov z imenom.  Predlagamo, da se imenujejo po znanih Leskovčanih (npr. Vardjanova ul., ali ul. Gitice Jakopin ipd.) ali pa se poimenuje kar pot k Sv. Ani.

Predlagajo tudi, da se ob Grebenčevi ulici zgradi pločnik oz. se pusti dovolj prostora zanj, če se bo gradil naknadno. 

Po obrazložitvi in pregledu dokumentacije je predsednik predlagal sklep:


Sklep 3/2
Strokovna podlaga se sprejme v predlagani obliki, z upoštevanjem pripomb in sicer:
- cesta A se podaljša in poveže s cesto B, katera se potem priključi na cesto, ki vodi k cerkvi Sv.  
  Ane,
- z omenjeno gradnjo se ne sme dodatno obremenjevati uvoz iz ali na Ulico Anke Salmič,
- poimenovanje novonastale ulice, da ne bi prišlo do kasnejših zapletov z imenom.


Sklep je bil sprejet.
8 glasov ZA.


Ad 4.


S strani Društva izgnancev Slovenije, krajevne organizacije Leskovec, smo prejeli dopis za spremembo namena finančne pomoči, ki jim je bila dodeljena na podlagi razpisa, ki je potekal v mesecu marcu in v katerem so nas zaprosili za denarna sredstva pri organizaciji izleta za njihove člane.


V letošnjem letu imajo kljub zdravstvenim problemom, ki pestijo njihove člane, namen v jesenskem času organizirati izlet, katerega pa bodo zainteresirani člani sami financirali.


Problem, zaradi katerega nas prosijo za spremembo namena finančne pomoči, je zastarel računalnik, ki je odpovedal. Racionalno rešitev vidijo v nabavi novega, ta pa stane z najskromnejšimi sodobnimi lastnostmi in programsko opremo najmanj okoli 500,00 eur, katerih pa žal nimajo. Vlogi za spremembo namena so dodali tudi predračun v znesku 487,00 eur. Znesek finančne pomoči, ki jim je bil dodeljen na 8. redni seji je znašal 400,00 eur.


Ga. Žokalj se je na občinski pravni službi pozanimala o spremembi namena finančne pomoči in dobila odgovor, da sprememba ni sporna, vendar je potrebno od društva pridobiti pisno in utemeljeno obrazložitev in natančno specifikacijo stroškov, Svet KS pa mora s sklepom potrditi namen predmeta dodeljevanja sredstev. Vso potrebno dokumentacijo nam je društvo že dostavilo.


Predsednik predlaga, da se sklep sprejme, prav tako pa se dodajo tudi sredstva, ki presegajo dodeljeno finančno pomoč, v višini 87,00 eur, kajti omenjena organizacija deluje za naše krajane in je neprofitna organizacija širšega družbenega pomena.


Po obrazložitvi je predsednik predlagal naslednji sklep:


Sklep 4/1
Spremeni se namen dodelitve sredstev finančne pomoči, dodajajo pa se sredstva v višini 87  eur.


Sklep je bil sprejet.
8 glasov ZA.


Ad 5.

Predsednik je pozval svetnike, da informirajo ostale člane sveta o delu, ki ga želijo izvesti še v letošnjem letu oz. o delih, ki so že v realizaciji. Kajti zna se zgoditi, da nekdo ne bo realiziral svojega projekta in da ob koncu leta ne bi prišlo do prevelikega prenosa denarnih sredstev, ki bi jih skozi leto lahko porabili za druge projekte, ki so planirani za prihodnja leta.


V jesenskem času bo pripravljena podrobnejša analiza porabe sredstev, na podlagi katere se bodo lahko opravile prerazporeditve na konte, ki sredstva potrebujejo.


Predsednik pove, da je v začetku septembra v planu sestanek na temo večnamenske dvorane v Leskovcu, povabljeni pa bi bili vsi, ki bi kakorkoli uporabljali to dvorano, med njimi  člani gasilskega društva, člani Kulturnega društva, svetniki KS, svetniki, ki zastopajo našo KS v občinskem svetu, župan, podžupanja in direktorica občinske uprave.


G. Kranjčevič je zaprosil za spremembo sklepa 4/7, ki je bil sprejet na 6. redni seji, dne 21.3.2011. Takrat smo sprejeli, da se za ureditev gozdne poti, ki vodi do stanovanjske hiše Vegelj v Kobilah, odobri nakup 60m3 gramoza. 

Sedaj pravi, da tista pot ni bila prioritetna, zato so nekaj peska porabili za ureditev druge poti, in sicer od Vegeljevih do Šribarjevih v Kobilah. Nekaj peska je že porabljenega in cesta urejena, ostali pesek pa bi porabili za ureditev poti do vaškega igrišča.


Predsednik opozori svetnike, da je potrebno za vsa dela ali nakup materiala, v pisarni prevzeti naročilnico, ki je potem priložena računu in likvidirana tudi iz strani svetnika, ki je dela oz. material naročil.


Predsednik predlaga naslednji sklep:


Sklep 5/1
Sredstva, namenjena za nakup peska, odobrena na 6. redni seji, se lahko uporabijo tudi za ureditev drugih poti in cest v Kobilah.


Sklep je bil sprejet.
8 glasov ZA.


G. Kerin pove, da so bili svetniki pozvani, da sporočijo morebitne manjkajoče zabojnike na zbirališčih ali izrazijo potrebo po postavitvi novih v krajih, ki jih še nimajo. Zaradi dopustov to nekateri niso uspeli sporočiti. Tako predlaga vsaj postavitev zabojnika za plastiko v Libelju. Lokacija je že izbrana, prav tako je urejena lokacija in soglasje z lastnikom zemljišča.


G. Arh Boruta je zanimalo, ali smo s strani OŠ Leskovec prejeli dopis, v katerem nas naprošajo za pomoč pri iskanju lokacije za dodatno enoto vrtca. Pravi, da na šoli kroži informacija, da KS nima interesa in posluha pri tej zadevi.   

Predsednik prebere dopis, ki smo ga je prejeli z njihove strani in v katerem nas prosijo za pomoč pri iskanju primerne lokacije. Podal pa je tudi informacijo, da sta ob podpisu Eko listine v OŠ, z g. ravnateljem tudi govorila, kjer je dejal, da KS nima primernih prostorov, da pa bomo poskušali po svojih močeh pomagati.


Predsednik je prisotne še enkrat povabil na izlet v Banovce, kjer bi si lahko ogledali ter pogovorili okoli nadaljnjega sodelovanja z TD Banovci, EZ Kobile ter KS Leskovec.


Ker ni bilo več vprašanj in pobud je predsednik sejo zaključil in se zahvalil svetnikom za udeležbo.



Seja je bila zaključena ob 22:00 uri.


Zapisala:             
Monika Žokalj


Predsednik Sveta KS Leskovec pri Krškem
Bojan Mežič, l.r.



Leskovec pri Krškem, 11.8.2011

Logotip Krajevna skupnost Leskovec

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

Ikona - email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ikona - telefon 07 49 05 130

© 2024 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. 5ka. Agencija