ZAPISNIK

 

15. redne seje sveta KS Leskovec pri Krškem,

ki je bila v četrtek, 23.2.2012 ob 19.00 uri v prostorih KS Leskovec.

 

 

Predlagani dnevni red:

 

  1. Sprejetje sklepa o potrditvi zapisnika 14. redne seje sveta KS
  2. Sprejetje sklepa o potrditvi zapisnika 7. korespondenčne seje sveta KS
  3. Potrditev poslovnega poročila za leto 2011
  4. Plan dela 2012
  5. Odbor za meje
  6. Sprejetje sklepa o krajevnem prazniku in žigu krajevne skupnosti
  7. Vaške skupnosti
  8. Pobude in predlogi
  9. Razno

 

Prisotni so bili:  pred. Bojan Mežič, Andrej Salmič, Jože Olovec, Mirjana Marinčič, Alojz Kerin, Ivan Kranjčevič, Jožica Bogovič, Jože Mežič, Stanislava Pavkovič, Iztok Arh ter poslovna sekretarka Monika Žokalj.

 

Na seji je bil prisoten tudi krajan Žadovinka, g. Bojan Petan.

 

Po ugotovljeni sklepčnosti in sprejetem dnevnem redu je predsednik začel z vodenjem seje.

 

Ad. 1

 

Predsednik je pozval svetnike, da podajo pripombe na zapisnik 14. redne seje. Na zapisnik ni bilo pripomb.

 

Sklep 1/1

Zapisnik 14. redne seje se sprejme v predlagani obliki.

 

Prisotnih 11 svetnikov.

 

Glasovanje:

 

ZA: 11; PROTI: 0

 

Predlagani sklep je bil soglasno sprejet.

 

 

Ad. 2

 

Predsednik je svetnike pozval k podaji pripomb na zapisnik 7. korespondenčne seje. Svetniki na zapisnik niso imeli pripomb.

 

 

Sklep 2/1

Zapisnik 7. korespondenčne seje se sprejme v predlagani obliki.

 

Prisotnih 11 svetnikov.

 

Glasovanje:

 

ZA: 10; PROTI: 0

 

Predlagani sklep je bil sprejet.

 

 

Ad. 3

 

Predsednik je svetnike pozval, da podajo pripombe na poslovno poročilo. G. Olovec pove, da se s poslovnim poročilom ne more strinjati in ga potrditi, zato ker je v njem preveč napak, ki pa si jih predlagatelj ne bi smel privoščiti. G. Olovec zahteva, da se poslovnemu poročilu priloži tudi analitičen pregled kontov.

 

Predsednik predlaga, da se pripravi novo in popravljeno poslovno poročilo, ki ga bodo svetniki sprejeli korespondenčno.

 

Sklep 3/1

Svetniki prejmejo novo poslovno poročilo, za potrditev bo razpisana korespondenčna seja.

 

Prisotnih 11 svetnikov.

 

Glasovanje:

 

ZA: 11; PROTI: 0

 

Predlagani sklep je bil soglasno sprejet.

 

 

Ad. 4

 

Predsednik je svetnikom prebral pobude g. Olovca, v katerem predlaga obnovo vozišča in izvedbo asfaltne prevleke do Kranjčeviča na Ulcah. V letošnjem letu se bo 1500,00 eur rezerviralo za nadaljevanje del v Žadovinku, Kerin Lojz je podal pobudo za ureditev struge potoka v Selcah. Ocenjuje, da bi vkop, delo in čiščenje struge skupaj znašali ca. 700,00 eur. G. Salmič je podal pobudo za ureditev dveh vodnjakov v Gorenji vasi, katerih investicija bi znašala okoli 4.000,00 eur, za ostalo bi poskrbeli krajani sami. V letošnjem letu se uredi en vodnjak, naslednje leto pa še drugi. Ko so v Veliki vasi postavili miljni kamen, so sprejeli še odločitev, da bi v stari mlekarni uredili spominski prostor, v katerem bi bili postavljeni panoji z opisi in slikami. Investicijo ocenjujejo na okoli 2.000,00 eur. G. Olovec je predlagal še sanacijo ovinka v Volovniku, za katero predvideva, da bi stroški znašali ca. 800,00 eur, vendar je potrebno pridobiti soglasja lastnikov. Prav tako predlaga, da bi se po KS uredile in označile pešpoti, kar bi znašalo okoli 500,00 eur.

V letošnjem letu se bi na relaciji Veniše – Gorenja vas vkopale cevi za meteorno vodo. Strošek cevi, strojnih ur in peska bi znašal okoli 700,00 eur, drugo bi z delom prispevali krajani sami. Svetniki Leskovca so predlagali, da se v letošnjem letu pristopi k ureditvi ceste do cerkve sv. Ane, vendar morajo pridobiti soglasje arheologov, ker na območju velja III. varstveni režim, prav tako pridobiti soglasje, ker se zemljišče nahaja na varovanem območju kulturne dediščine ipd.

 

Po podanih predlogih je predsednik predlagal sprejetje sklepa:

 

Sklep 4/1

Predlog plana za leto 2012 se sprejme v predlagani obliki.

 

Prisotnih 10 svetnikov.

 

Glasovanje:

 

ZA: 8; PROTI: 0

 

Predlagani sklep je bil sprejet.

 

 

Ad. 5

 

Predsednik svetnikom pove, da se glede na prošnje, da g. Arh Borut skliče prvi sestanek Odbora za meje, ne zgodi nič, predlaga, da se za prvega sklicatelja določi nekoga drugega iz tega odbora. Predlaga g. Pečnik Ivana, ki je s predlogom seznanjen.

 

Sklep 5/1

Sklicatelj sestanka Odbora za meje je g. Pečnik Ivan.

 

Prisotnih 10 svetnikov.

 

Glasovanje:

 

ZA: 8; PROTI: 1

 

Predlagani sklep je bil sprejet.

 

 

Ad. 6

 

Statuti krajevnih skupnosti so prenehali veljati s sprejetjem občinskega statuta, razen določb, ki se nanašajo na žig, znak, zastavo, grb, krajevni praznik in krajevna priznanja, za katera je krajevna skupnost dolžna v roku enega leta od sprejetja občinskega statuta urediti s  sklepom ali splošnim aktom.

 

Predsednik je svetnikom podal informacije o obliki žiga, znaka, grba ter obliki zastave, praznovanju krajevnega praznika ter obliki in imenovanju prejemnikov krajevnih priznanj.

 

Krajevna skupnost ima svoj praznik 1. junija, ki je posvečen spominu na vrnitev izgnancev iz druge svetovne vojne. Krajevna skupnost podeljuje svojim zaslužnim krajanom priznanja – zlato, srebrno in bronasto.

 

Krajevna skupnost ima žig, ki je okrogle oblike. Žig ima v spodnji polovici napis OBČINA KRŠKO, v zgornji polovici pa naslov KRAJEVNA SKUPNOST. Na sredini je napis LESKOVEC pri Krškem.

 

Sklep 6/1

Oblika žiga in število priznanj ostane nespremenjeno. Krajevni praznik se tako kot do sedaj praznuje 1. junija.

 

Prisotnih 10 svetnikov.

 

Glasovanje:

 

ZA: 10; PROTI: 0

 

Predlagani sklep je bil soglasno sprejet.

 

Ad. 7

 

Tako kot vsako leto, se bo tudi letos za delovanje vaških skupnosti (pod vaško skupnost se smatra volilna enota), dodelila finančna sredstva. Z omenjenimi sredstvi razpolaga svetnik iz omenjene skupnosti. Ključ delitve in višina ostanejo nespremenjeni. Predsednik g. Mežič je podal predlog delitve in sicer: vaška skupnost Leskovec 2.000,00 eur, ostale vaške skupnosti (Velika vas, Selce, Žadovinek, Veniše in Kobile) pa po 1.000,00 eur.

Omenjena sredstva so predvidena v finančnem načrtu.

Svetniki so bili obveščeni, da se dodeljena sredstva porabijo tekočem proračunskem letu in da se ne prenašajo.

 

Poraba sredstev mora biti transparentna na podlagi verodostojne listine - računa in mora biti likvidiran - podpisan s strani svetnika.

 

Po obrazložitvi je dal predsednik na glasovanje naslednji sklep:

 

Sklep 7/1

Za omenjene vaške skupnosti se odobrijo finančna sredstva.

 

Prisotnih 10 svetnikov.

 

Glasovanje:

 

ZA: 10; PROTI: 0

 

Predlagani sklep je bil soglasno sprejet.

 

G. Bojan Petan je predsednika vprašal, zakaj krajevna skupnost ni aktivno sodelovala in obveščala krajane Žadovinka v povezavi DPN za HE Brežice.

Predsednik pove, da je bila v oktobru 2011 javna razgrnitev in da je bilo takrat možno podajati pripombe in pobude. Omenjeno naznanilo je bilo JAVNO in dostopno vsem zainteresiranim krajanom, ki so imeli prost vstop na omenjeno predstavitev, ki je potekala v prostorih občine Krško v sejni sobi A, dne 3.10.2011. Omenjeno naznanilo je bilo objavljeno tudi v javnih občilih in dostopno vsem zainteresiranim krajanom. G. Petan predlaga, da se v Žadovinku skliče zbor krajanov, na katerega se povabi tudi pristojne osebe na občini.

 

Predsednik predlaga sklep:

 

Sklep 7/2

V Žadovinku se skliče zbor krajanov.

 

Prisotnih 10 svetnikov.

 

Glasovanje:

 

ZA: 10; PROTI: 0

 

Predlagani sklep je bil soglasno sprejet.

 

G. Olovec zapusti sejo, kljub opozorilu, da ostane.

 

Ad. 8

 

 

24.3. bo organizirana vseslovenska čistilna akcija. Sestanka, ki je bil 20.2. v Mladinskem centru Krško, se je udeležila ga. Mirjana Marinčič. Svetnikom je podala nekaj informacij, in sicer da se odpadke sortira že med samo akcijo, tako da se zapolnijo ekološki otoki. Teden dni pred akcijo bodo imeli še en sestanek, na katerem bodo dobili še zadnja navodila s strani organizatorjev ter dobili nekaj vreč in rokavic. KS je zadolžena, da k akciji pozove vsa aktivna društva v svojem okraju.

 

V Leskovcu smo 11.2.2012 sprejeli Korante iz Markovca pri Ptuju in s tem naredili lepo gesto, da združimo ljudi, ki so bili mnenja, da se Korante povabi tudi naslednje leto. Predsednik predlaga, da se jim v zahvalo nameni nekaj sredstev iz konta praznovanja praznika.

 

Sklep 8/1

Korantom iz Markovca pri Ptuju se v zahvalo nakaže donacija v znesku 100,00 €.

 

Prisotnih 9 svetnikov.

 

Glasovanje:

 

ZA: 9; PROTI: 0

 

Predlagani sklep je bil soglasno sprejet.

 

 

Ad. 9

 

Predsednik je svetnikom podal obvestilo, da odkar je strokovna sodelavka zaposlena v občinski upravi in opravlja dela za tri krajevne skupnosti, po vrhu pa je zaposlena samo za polovičen deloven čas, ni njena naloga da sodeluje pri organiziranju prireditev, zato apelira na svetnike, da bodo v organizacijo prireditev ob krajevnem prazniku in ob koncu leta, morali vložiti več časa in truda.

 

  

Seja je bila končana ob 22:45 uri.

 

 

Zapisala:

Monika Žokalj

 

 

Predsednik sveta KS Leskovec pri Krškem

Bojan Mežič

 

 

Leskovec pri Krškem, 29.3.2012

Logotip Krajevna skupnost Leskovec

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

Ikona - email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ikona - telefon 07 49 05 130

© 2024 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. 5ka. Agencija