krajevna skupnost leskovec pri krškem

Iskalnik po strani

leskovec krsko


ČLANI KD LESKOVEC PRI KRŠKEM GOSTOVALI V NOVEM SADU

V petek, 24. novembra 2018, smo se člani Kulturnega društva Leskovec pri Krškem odpravili na gostovanje v Novi Sad. Na povabilo Društva Slovencev Kredarica smo se udeležili že šestih dnevov slovenske kulture v Novem Sadu.

Preberi več
 


97 LET MILKE ZAGORC  

V nedeljo je v Domu starejših občanov Krško, praznovala že svoj 97-ti rojstni dan Milka Zagorc.

Preberi več
 


POKLON GENERALU RUDOLFU MAISTRU IN ŽRTVAM 1. SVETOVNE VOJNE

V petek, 23. 11. 2018, smo se Leskovčani ob državnem prazniku v župnijski cerkvi poklonili generalu Rudolfu Maistru in vsem žrtvam prve svetovne vojne.

Preberi več
 


STROKOVNO PREDAVANJE V ORGANIZACIJI ZVEZE DRUŠTEV SALAMARJEV SLOVENIJE      

V četrtek 16. novembra, je Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot v večnamenskih prostorih KS Leskovec pri Krškem,izvedlo strokovno predavanje,katero je tudi v načrtu njihovega celoletnega plana. Po pozdravnem nagovoru predsednika društva Jožeta Petkovška,so predavali (nekateri tudi z video posnetki) Dušan Lipej (veterinar),Andrej Kastelic, Jože Menič  in Zdenko Križnik (izdelovalec salam). Dušan Lipej kateri dela predvsem na področju Krškega,je z video predstavitvijo predaval o prašičjih bolezni ali prašičji kugi katera je prišla žal že na obrobje Slovenije,za katero pa zbolevajo tako domači kot divji prašiči. Sledil je Andrej Kastelic,je predaval o starih pasmah prašičev,o sodobnih pasmah, katere so bolj ali manj primerne za zakol in nadalnjo rejo in seveda o krško poljski pasmi. Jože Menič,kateri tudi vzgaja krško poljske prašiče je spregovoril o hranjenju nekdaj in danes,Vinko Križnik iz Laškega, pa je predstavil sam potek priprave in izdelave suhomesnatih dobrot,sušenje , zorenje… Ob koncu se je predsednik Zveze društev salamarjev Slovenji  Mirjan Kulovec predavateljem in prisotnim zahvalil za udeležbo,hkrati pa je dejal,da če se bodo še v naprej tako dogovarjali,sodelovali med sabo tako društva kot posamezniki, bo to še izboljšalo domače mesnate proizvode.  

Anton Hruševar


Preberi več

Pravilniki 
Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem, Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem