krajevna skupnost leskovec pri krškem

Iskalnik po strani

leskovec krsko


OB SVETOVNEM DNEVU CEREBRALNE PARALIZE IZVEDEN TRADICIONALNI KOSTANJEV PIKNIK    

Društvo Sonček Posavje in Društvo ljubiteljev motorjev Matija Gubec,sta v soboto 6. Oktobra ob svetovnem dnevu cerebralne paralize na igrišču v Spodnjem Starem Gradu, izvedli tradicionalni kostanjev piknik. Namen druženja ali piknik je bil,predstaviti se še širši javnosti,saj je svetovni dan cerebralne paralize družbeno gibanje,katerega cilj je širše predstaviti to možgansko okvaro,spregovoriti o njej in se zavzemati za takšno skupnost,ki jo bo sprejemala brez predsodkov. Vizija gibanja je,da vsakomur s cerebralno paralizo zagotoviti enake pravice,dostopnost in enake možnosti kot jih imajo ostali zdravi ljudje. Ob tej priložnosti,smo opozorili na nujnost odpravljanja razlik med vsakodnevnimi okoliščinami in realnimi zmožnostmi oseb,ki živijo s posledicami cerebralne paralize. Druženje ali piknik je bilo popestreno z nastopom kaskaderja Dejana Špoljarja z ekipo,Društvom mažoretk iz Dobove,glasbeno skupino BB-Thing, Duo Platinom in glasbenim nastopom članic društva Sonček Posavje Monike Planinc in Viktorije Hruševar. Društvo Sonček posavje,se zahvaljuje tako Društvu ljubiteljev motorjev Matija Gubec,maskosti policistu Leonu,Športnemu društvu Društvu Dolenja vas,prav tako Baru na igrišču,vaščanom in članom društev za prinesene sladke dobrote,skratka vsem, ki so nam za to prireditev pristopili na pomoč pri organizaciji z sodelovanjem,nas finančno podprli, se z nami družili, tako, da smo skupaj preživeli čudovit nepozaben dan. 

Anton Hruševar - Društvo sonček Posavje

Preberi več
 Zaključek nujnih vzdrževalnih del na Mavzoleju Anastazija Grüna

Kulturno društvo Leskovec pri Krškem se je ob podpori lastnic Mavzoleja Anastazija Grüna in družbe Gozdno gospodarstvo Les d.o.o. iz Ljubljane, v letu 2018 lotil nujnih vzdrževalnih del na objektu in urejanja okolice.  V septembru se dela zaključujejo, mavzolej pa se lahko pohvali z lepšo podobo. Poleg novih vrat na zadnji strani je bila s strani družbe GIP Kodrič d.o.o. iz Žadovinka urejena še hidroizolacija, opravljene so bile manjše sanacije na zgornjem delu objekta in večkrat urejena okolica.

Kulturno društvo Leskovec pri Krškem s koordinacijo izvajanja del in realizacijo izvedbe prispeva k obnovi nepremične kulturne dediščine in preprečuje njen nadaljnji propad. Prav tako je zasnovana že vsebinska oživitev Mavzoleja, vzdrževalna dela pa se bodo ponovno nadaljevala v letu 2019.  KD Leskovec pri Krškem     

Foto: Anton Hruševar

Preberi več
 


SAMOSTOJNA OBNOVITVENA KOLONIJA DRUŠTVA SONČEK POSAVJE

Društvo Sonček Posavje je tudi v letošnjem letu organiziralo samostojno obnovitveno kolonijo za odrasle na Otoku Pašmanu. Skupaj smo se peljali in že na poti doživeli marsikaj zanimivega. Vsakodnevno smo imeli terapije, skrbeli sami zase, pripravljali obroke, pospravljali, se družili in veliko časa preživeli na in v vodi. Izvajali smo vožnje z barko, vožnje s tubo in banano po vodi, vozili smo se z vodnim skuterjem, sup-ali in tudi  letos smo izvajali potapljanje v morju z vso potrebno prilagojeno opremo, ki smo jo v lanskem letu prejeli od PGE Krško. Nekateri izmed njih so bili prvič na Pašmanu in seveda so se tudi prvič potapljali, zato smo jim neizmerno hvaležni, saj teh občutkov mladostnikov in odraslih ne moremo opisati, to moraš samo doživeti, da lahko začutiš njihovo srečo,..... Ogledali smo si tudi ostale bližnje otoke in odšli skupaj na razgledne točke tako, da smo skupaj preživeli čudovit teden. Z ladjo smo odšli tudi na izlet na Kornate, doživeli veliko novega, občudovali lepote narave in na poti nazaj videli tudi delfine.  Iz srca hvala tudi Marjanu in Alešu za vsakodnevno pomoč tako pri transferjih otrok s cerebralno paralizo kot za vse vodne užitke, nasmejane obraze, svoj čas,  ki sta ga  prostovoljno delila z nami. Hvala PGE Krško za prostovoljno delo in celotni ekipi prostovoljcev, ki ste z nami preživeli teden, saj s tako dobro in zanesljivo ekipo lahko  obnovitveno zaključimo  s ponosom in se še naprej veselimo novih izzivov. Hvala vsem.  

Društvo Sonček Posavje

Preberi več
 


ČETRTI ANIN GLASBENI VEČER

S četrtim Aninim glasbenim večerom se izteka sezona letošnjih poletnih koncertov pri sv. Ani v Leskovcu. Večeri so očitno tako lepi, da se tudi poletje ne more še čisto posloviti od nas.

Preberi več

 

 
Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem, Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem