krajevna skupnost leskovec pri krškem

Iskalnik po strani

leskovec krsko

OBČNI ZBOR ČLANOV KD LESKOVEC PRI KRŠKEM   

Minulo soboto je Kulturno društvo Leskovec pri Krškem izvedlo svoj 18. občni zbor članov, na katerem se je zbralo 52 članov in članic. Za potek Zbora članov je po že ustaljeni praksi skrbel predsednik delovnega predsedstva, Anton Bizjak (za člana sta bila potrjena Ana Baznik in Aleš Ulčnik, za zapisnikarico Manca Marinčič in za overovatelja zapisnika Matija Gorenc ter Alenka Volčjak.  Skupno poročilo o delu v društvu v minulem letu je podal Janez Kerin, dolgoletni predsednik Kulturnega društva Leskovec pri Krškem, podrobneje po sekcijah pa Mirjana Marinčič (dramska), Klavdija Mirt (glasbena), Boštjan Arh (Sekcija za ohranjanje kulturne dediščine), Mojca Pacek (literarna) in v odsotnosti Špela Sečnik (foto).

Preberi več
 


 


PREŠERNOV LITERARNI POHOD


Tudi ob letošnjem slovenskem kulturnem prazniku smo člani KD Leskovec pri Krškem v sodelovanju s KS Leskovec pripravili Prešernov literarni pohod. V uri in pol trajajočem pohodu smo prehodili pot od Večnamenskega doma v Leskovcu pri Krškem, mimo Mavzoleja Anastazija Grüna do izhodišča poti.

Pred Mavzolejem smo predstavili prijateljstvo med Prešernom in nekdanjim lastnikom gradu, grofom Auerspergom (s pesniškim psevdonimom Anastazij Grün), ki ju je povezovala ljubezen do poezije in žlahtne kapljice. Spomin na velikana slovenske poezije sta z recitalom počastili članici kulturnega društva Verica Rep in Lejla Andrejaš, slednja tudi z branjem soneta O, Vrba v bosanščini.

Z omenjenim literarnim pohodom želimo doprinesti k ohranjanju kulturne dediščine našega kraja in veseli nas, da so bili storjeni že pomembni koraki pri nujnih obnovitvenih delih na Mavzoleju in pri urejanju njegove okolice.

Zapisala: M. P.   

Foto: Anton Hruševar

Preberi več
 


PREMIERA V LESKOVCU


Člani KD Leskovec pri Krškem so v petek, 1. februarja in v nedeljo, 3. februarja 2019 do zadnjega kotička napolnili jedilnico v OŠ Leskovec, ki so jo tudi tokrat preuredili v kulturno dvorano. S petkovo premiero in nedeljsko ponovitvijo predstave Raya Cooneya, To imamo v družini, so obiskovalce več kot navdušili. Bilo jih je približno 650.

Preberi več

 

 
Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem, Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem