krajevna skupnost leskovec pri krškem

Iskalnik po strani

leskovec krsko


BLAGOSLOV V LESKOVCU PRI KRŠKEM  

V soboto 11.5 2019 so Sunny Rider-si v Leskovcu pri Krškem (nekdanje Trpeče) izvedli 12. Blagoslov motorjev motoristk in motoristov. Res,da se je v popoldanskem času vreme malo poslabšalo,to ni bila ovira,da bi bil dogodek odpovedan. Po začetnih priboljških domačih dobrot,je sledil blagoslov katerega je letos (okoli 50 motorjev),izvedel Igor Stepan župnik iz Šmihela pr Novem mestu,je sledila tako kot lani panoramska vožnja do kmečkega turizma Radej na Sremiču. Po kratkem postanku,okrepčilu,ob glasbi in pecivu, je vožnja potekala preko krškega mostu,Velike vasi do Vile Iris v Brezovski gori (pijača in zopet pecivo) do začetne točke,kjer je nas že čakala topla hrana (odojek in domači kruh).Ob počasni vožnji,si je vsakdo lahko še ogledal sremiške gorice, nazaj je sledil čudoviti pogled z višine na Krško,v Vili pa ogled mini živalskega vrta. Tudi letos je celotna vožnja in srečanje potekalo brez nevšečnosti ,zato hvala vsem,ki so se udeležili počasne vožnje z panoramskim ogledom. Hvala tako Vinski kleti za pomoč,gostišču Radej,Vili Iris,Okrepčevalnici Pepi,DLM Matija Gubec za zapiranje odsekov in seveda vsem,ki so prinesli domače dobrote.   

Anton Hruševar

Preberi več
 


90 LET ANE BAZNIK

V minulih dneh je Ana Baznik  rojena 3.5.1929 na Drnovem, praznovala 90. rojstni dan. Tudi njihova družina se ni mogla izogniti pregonu in so bili izseljeni v Nemčijo v Dressden. V Dressdenu je imela srečo saj je pristala v dobri družini,kjer so imeli pekarno in je tako ob pomoči pri peki pazila tudi njihove otroke.

Preberi več
 


ŠESTA LESKOVŠKA SALAMIADA   

V soboto 27. aprila, je Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot iz Leskovca pri Krškem,pod šotorom pred Vinsko kletjo Krško,izvedlo šesto leskovško Salamiado.

Preberi več
 


DOBRODELNA PRIREDITEV »Z ROKO V ROKI«  

Na Osnovni šoli Leskovec pri Krškem smo v torek, 16. 4. 2019, učenci, učitelji, starši in zunanji gostje pripravili dobrodelno prireditev Z roko v roki. Nastopali so učenci s petjem, plesom, učitelji so jih spremljali na glasbilih, starši so prijazno sodelovali kot voditelji, plesalci, igralci  … Učenci vseh oddelkov so sodelovali na tržnici izdelkov. Različne izdelke smo ponudili za prostovoljni prispevek in zbrali lepo vsoto denarja, ki jo bomo namenili šolskemu skladu. Sredstva namenimo tako otrokom iz socialno šibkih okolij kot tudi za obogatitvene dejavnosti vseh učencev.

Preberi več

 

 
Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem, Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem