Minulo soboto smo člani Kulturnega društva Leskovec pri Krškem izvedli redni letni zbor članov, ki je bil 19. zapovrstjo. Uvodoma je pozdravne besede zbranim namenil predsednik društva Janez Kerin, ki je izrazil zadovoljstvo, da je vseh pet sekcij skozi vso preteklo leto bilo aktivnih. Na čelu delovnega predsedstva je bila to leto, zadnje pred našim drugim okroglim jubilejem, Manuela Škoda.

Kulturno društvo Leskovec je v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Leskovec tudi letos organiziralo Prešernov literarni pohod ob slovenskem kulturnem prazniku.

V petek in soboto  10. in 11. januarja, je Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot iz Leskovca pri Krškem, tudi letos na Kmetiji Menič v Velikem Podlogu izvedlo že  šesti prikaz kolin na star način.

Najbolj zahodna podružnična cerkev leskovške župnije, postavljena na razglednem griču pred Nemško vasjo, je posvečena prvemu krščanskemu mučencu sv. Štefanu.  

Tudi letos je v Domu starejših občanov Krško, Milka Zagorc skupaj z prijatelji, znanci praznovala rojstni dan (26.11.2019) malo prej in to ponovno kot sama pravi (nedelja) na gospodov dan.

V petek 22 .novembra, so se krajani Leskovca pri krškem in vaščani iz sosednjih vasi pri spomeniku na Trgu borcev, poklonili generalu Rudolfu Maistru,ter vsem žrtvam prve svetovne vojne.

V soboto  19.10. je Prostovoljno gasilsko društvo Leskovec pri Krškem, na dnevu odprtih vrat  občanom občine Krško ter krajanom KS Leskovec pri krškem,razkazalo svojo opremo,vozila,osebno zaščito  in seveda sam Gasilski dom.

V sredo, 4. septembra 2019 je v cerkvi sv. Ane v Leskovcu potekal letošnji zadnji Anin glasbeni večer, ki jih že vrsto let v sodelovanju z Župnijo Leskovec organizira Kulturno društvo Leskovec.

V petek zvečer, 26.7.2019, na god sv. Ane, se je v Anini cerkvici v Leskovcu odvil drugi Anin glasbeni večer.

1. julija je svoj okrogli jubilej (90 let) praznovala Ana Pavlin iz Veniš,kaera se je tudi rodila v vasi Veniše, kjer je odraščala s sestrama, bratom in očetom.

V ponedeljek ali torek, so  se neznani storilci spravili nad predmete, ki so bili na terasi stavbe v Volovniku v KS Leskovec pri Krškem.

V soboto, 8. junija, so v sklopu praznovanja Krajevne skupnosti Leskovec pri Krškem krajani  Kobil predali namenu prenovljen prostor vaške gmajne, kjer sta bili zgrajeni dve travnati igrišči, nogometno in igrišče za odbojko,  ter lesena zgradba za skupno druženje. Preostali del vaške gmajne, imenovan V potokih,  ohranja naravoslovno noto z izvirom potoka Sivčka in ohranjeno tehniško dediščino, vodnim zajetjem in vodohranom za vaški vodnjak sredi naselja Kobile ter nekdanjim periščem in skupnim vodnjakom za naselje Ivandol.

KRAJEVNA SKUPNOST LSKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

07 49 05 130

© 2020 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. Agencija.5ka