V sredo 20. marca-so v Mestni četrti Leskovec pri Krškem izvedli uradno otvoritev in blagoslov  Doma krajanov in novega Doma PGD Leskovec.

V Kulturnem domu Krško v organizaciji Zveze kulturnih društev Krško,krške Območne izpostave Javnega sklada kulturne dejavnosti in Mestne občine, so na proslavi v počastitev slovenskega kulturnega praznika so ob spremljavi Policijskega orkestra,ter po nagovoru župana Janeza Kerina in Damjana Kozoleta podelili 14 bronastih in štiri srebrne Prešernove plakete.

V torek 27. aprila, je Družba Petrol ali združena prodajna mesta s sloganom »Naša energija povezuje«, Društvu Sonček Posavje  na sedežu društva – Center Sonček Krško v Leskovcu pri Krškem, predala bon oz. donirala 2.200 evrov.

Po pozdravnem nagovoru predsednika društva Jožeta Petkovška in izvolitvi delovnega predsedstva,zapisnikarja in verifikacijske komisije, je v četrtek  DLSD v večnamenskem prostoru Mestne četrti Leskovec pri Krškem navzočim članom, predstavilo delovanje društva za preteklo leto in plan za leto 2024.

Preteklo soboto,so naši sončki imeli zopet pestro pustno druženje.

V soboto tretjega februarja so tako kot skoraj vsako leto Koranti i Markovcev obiskali Mestno četrt Leskovec pri Krškem. Tudi letos so pred Okrepčevalnico Pepi izvedli svoj tradicionalni ples,se poveselili z gosti,plesu in druženju pa so bili tako kot zmeraj do sedaj v okrepčevalnici pogostili z obilno malico ter pijačo.

1. januarja 1954 se je v bolnišnici Brežice mami Zalki in očetu Stanku Žibert rodila Verica Žibert.

Po zadnjih dveh letih zdravstvenih zadržkov je letošnji 26. december spet skupaj z  leskovškimi pohodniki,privabil množico ljudi na Krško gričevje,  k leskovški podružnični cerkvi sv. Štefana v Nemško vas. V  sončnem dnevu so znova podoživeli odmev velikih božičnih skrivnosti, izrazili hvaležnost za domovino in prisostvovali blagoslovu konj.

Pred nabito polno jedilnico leskovške osnovne šole, se je odvilo 20. društveno Martinovanje po starih in novih šegah.

Z podelitvijo zlatih znakov  priznanj in kulturnim programom, je Zveza sonček 5. oktobra v Kongresnem centru Brdo, slovesno obeležila 40 let svojega delovanja.

V Kobilah,so tokrat za popestritev na pobudo in investicijsko pomoč Mestne Četrti Leskovec pri Krškem na igrišču v Kobilah, pretekli vikend izvedli prvo tekmovanje v kuhanju bograča.

Cerkev sv. Ane v Leskovcu so v petek, 18. 8. 2023, znova napolnili ljubitelji klasične glasbe in Aninih glasbenih večerov. Seveda vsak gost privabi tudi svoje občudovalce.

Logotip Krajevna skupnost Leskovec

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

Ikona - email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ikona - telefon 07 49 05 130

© 2024 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. 5ka. Agencija