Po dolgih desetletjih popolne pozabe in odrinjenosti, smo, v krajevni skupnosti Leskovec, seveda ob izvedbi neutrudnih članov Kulturnega društva Leskovec, pripravili zanimivo prireditev na temo zgodovine gradu Šrajbarski turn.

 

Zanimive zgodbe, zanimivi nastopi in seveda v ta namen ponovno pripravljeno grajsko "gledališče" v vrtu botanika evropskega formata Alfonza Paulina, je dalo prireditvi poseben pečat in hkrati nikogar ni pustilo povsem ravnodušnega. Seveda nam vsem, ki se kakorkoli trudimo okoli prihodnosti tega grajskega bisera, to daje moč za delovanje v naprej in pripravo podobnih dogodkov, na tem istem mestu, tudi v bodoče.

Ob vsem tem velja omeniti, da je Ministrstvo za kulturo RS poskrbelo (končno) za čiščenje okolice in dvorišča gradu. V pripravi so projekti prenove grajske strehe in, v letu 2022 sledi prenova strehe...

 

Ampak ena velika hvala pa gre KZ Krško, Vrtnarstvo Tomažin s Senuš in "anonimnim" prostovoljcem, ki so poskrbeli, da je grajski vrt "spet nečemu podoben". Vendar vsega še ni konec. Na vrsti je vzdrževanje vrta oz zelenice in nadaljevanje poti v smeri obnove in oživljanja gradu. Prisrčno vabljeni!  

 

 

Besedilo: Jože Olovec 

Foto: Anton Hruševar

Logotip Krajevna skupnost Leskovec

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

Ikona - email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ikona - telefon 07 49 05 130

© 2023 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. 5ka. Agencija